Exclusiv | Un român, semifinalist la Cupa Mondială de Tiramisu

11 octombrie 2022, 15:50

Adrian Giurgiu a reușit să ajungă în primii 12 semifinaliști, din cei 240 concurenți. Este din Sibiu, dar de 22 de ani locuiește într-un sat din Pordenone. A învățat să prepare rețeta originală de la bătrânele din zonă.

Concurenții pasionați de Tiramisu au venit din 10 țări, printre care Vietnam, Statele Unite și Bangladesh. Ideea organizării Cupei Mondiale îi aparține unui fost profesor universitar.

Competiția este deja la a 6-a ediție, iar în acest an, cel mai bun Tiramisu clasic a fost făcut de un italian care are o firmă de pardoseli.

Giuseppe Salvador a mai participat și la alte ediții. Faima de campion îi va aduce câștiguri de pe urma comercializării produsului său, iar italianul va dona banii. Prietenul cel mai bun și-a pierdut viața în urma unui infarct și Giuseppe vrea să doneze aparatură care să salveze vieți.

Câștigătoarea rețetei creative are doar 18 ani, este din Piemonte și a cucerit juriul cu o rețetă ce conține bucățele de cannoli, coajă de portocală caramelizată și fistic.

 


RELATARE DE LA ALBERTA FORGIARINI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite