EXCLUSIV ȘTIRILE TVR Șoferii din nord-estul țării cumpără carburant mai ieftin din R.Moldova, care e importat tot din România

3 octombrie 2017, 20:07

Drumul European 581 Huşi – Chişinău seamănă la ora de vârf cu un adevărat furnicar. Zeci de cisterne încărcate cu combustibil românesc alimentează zilnic staţiile de peste Prut. Însă, paradoxal, cei mai mulţi şoferi care ajung să alimenteze aici sunt tot români. Republica Moldova nu are rafinării. Are însă accize mai mici. Aşa că benzina şi motorina costă mai puţin decât în România.

Aşadar nu e de mirare că la doar doi kilometri de graniţă, în Leuşeni, funcţionează şapte benzinării, unde românii sunt clienți fideli.

Drumul peste graniţă costă. La trecerea frontierei, un şofer din România trebuie să plătească 20 de lei pentru taxa de drum din Republica Moldova. Pe drumul dus-întors consumă 2-3 litri de carburant. În total, aproximativ 35 de lei.

Pe lângă un plin de 60 de litri, legea moldovenească permite şoferilor români să ia şi o canistră de 10 litri în portbagaj. Aşa că până la urmă rezultă o economie de 100 de lei la un drum peste Prut.

Un calcul care nu pare să-l intereseze pe ministrul Finanţelor din Bucureşti.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite