CORESPONDENȚĂ DE LA ROMA

EXCLUSIV | Prețul carburanților a explodat în Italia

Prețul carburanților a explodat în Italia, iar asta îi determină pe mulți să își facă plinul în Slovenia sau San Marino. Un litru de motorină a ajuns să coste aproape 2 euro în Italia, în timp ce în celelalte două state vecine prețul este apropiat cu cel de la pompele din România. Guvernul acuză benzinăriile că au crescut abuziv prețurile, în timp ce benzinarii amenință cu greva.

23 Ianuarie 2023, 18:57 Știrile TVR |

La începutul acestui an, Guvernul Meloni a anulat reducerea accizelor la carburanți. Deși autoritățile spun că prețurile ar fi trebuit să crească doar cu 18 cenți, la pompe creșterea este mult mai mare. Asta îi face pe mulți italieni de la granița cu Slovenia să cumpere carburanți din țara vecină.

Deși italienii rezidenți în apropierea graniței cu Slovenia au o reducere la carburanți, prețul final tot nu se compară cu cel de la sloveni.

Guvernanții au decis ca stațiile să afișeze zilnic prețul mediu al carburanților, alături de prețul practicat. Benzinarii spun că sunt acuzați pe nedrept, iar săptămâna aceasta au anunțat două zile de grevă. Se estimează că doar scumpirile carburanților vor crește inflația cu 1%.

Imediat cum ai pășit în Italia, prețul carburanților sare cu cel puțin 40 de cenți față de Slovenia, adică aproape 2 lei pe litru. Mai mult, prețul pe autostradă este și mai mare, după cum vedeți, poate ajunge și la 2 euro și 18 cenți.

 

RELATARE DE LA ALBERTA FORGIANINI

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI