EXCLUSIV | Mulți români lucrează în parcul western din Almeria, unul dintre cele mai vizitate din Spania

15 iunie 2019, 16:23

Unul din parcurile western din provincia Almeria oferă turiștilor o călătorie înapoi în timp, nu numai în epoca Vestului Sălbatic, ci și în perioada în care regiunea era folosită intens la producția de filme cu cowboys.

Cătălina vine din Vatra Dornei și lucrează de aproape 10 ani în parcul western din deșertul Tabernas, unde este dansatoare.

În același parc mai lucrează și alți români care au grijă de animale și de întreținerea clădirilor și care au posibilitatea să apară frecvent ca figuranți în spoturi publicitare sau chiar în seriale. Localnicii au vrut să păstreze amintirea unei epoci de aur pentru filmul western și au transformat platourile de filmare folosite la pelicule precum „Cel bun, cel rău și cel urât”, sau „Pentru câțiva dolari în plus” într-un parc de distracții în care turiștii simt adrenalina Vestului Sălbatic prin spectacole realizate de cascadori profesioniști.

Și din Vestul Sălbatic nu putea să lipsească atmosfera tipică a unui bar, cu spectacol de can-can inclus, oferit la celebrul Yellow Rose Saloon.

Vestul Sălbatic așa cum l-am cunoscut în majoritatea filmelor western din anii 60-70 a fost filmat aici în deșertul Tabernas din Spania, iar mari actori precum Clint Eastwood, Sean Connery sau Sophia Loren erau vizitatori obișnuiți ai acestei regiuni.

Din Vestul Sălbatic al deșertului Tabernas, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite