CORESPONDENŢĂ EXTERNĂ

EXCLUSIV | Cum au sărbătorit românii din Spania Ziua Naţională

Românii din Spania au sărbătorit în avans Ziua Națională pentru că de 1 decembrie vor merge la serviciu ca într-o zi obişnuită. Emoția reîntâlnirii după aproape doi ani de restricţii a fost cu atât mai mare. Cei care au dat startul petrecerii au fost românii din Ciudad Real, iar corespondentul TVR, Oana Dobrescu, a fost alături de ei. Un reportaj în EXCLUSIVITATE, din inima Castilliei la Mancha.

30 Noiembrie 2021, 21:00 |

Elevii cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie din Tomelloso, organizat de Institutul Limbii Romane, au prezentat povestea Marii Uniri.

Românii din Spania s-au prins în horă, au încins grătare, au cântat și au dansat. Cei mai mulţi au îmbrăcat costumul tradiţional corespunzător regiunii din care au venit. Iar tricolorul a fost un accesoriu nelipsit de la petrecere.

În Tomelloso, un mic orăşel de lângă Ciudad Real trăiesc câteva mii de români. După o lungă perioadă în care nu au putut organiza evenimente, anul acesta au sărbătorit și ziua românilor de pretutindeni și Ziua Națională.

Şi spaniolii le-au pregătit românilor un moment artistic specific regiunii Castilla la Mancha.

De aici, de la Tomelloso, din inima Castillei la Mancha, ţinutul lui Don Quijote, dorim să transmitem tuturor românilor din castilla la Mancha şi nu numai urări de bine, de sănătate, de prosperitate şi de solidaritate.

Câţiva fraţi români care au o fabrică de preparate din carne au făcut cinste cu toată mâncarea şi băutura.

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI