EXCLUSIV | Cum arată turismul pentru rușii supuși sancțiunilor. Guvernul alocă subvenții pentru a stimula excursiile în interiorul țării

Începe sezonul estival și în Rusia, însă nimeni nu prea mai poate călători ca înainte în străinătate din cauza sancțiunilor. Așa că oamenii sunt nevoiți să își caute alte destinații pentru concediu, în interiorul țării. O variantă ar fi nordul Rusiei, în regiunea Vologda, unde a realizat un reportaj și echipa TVR.

09 Iunie 2022, 11:39 (actualizat 09 Iunie 2022, 15:36) Știrile TVR |

Regiunea Vologda se intinde la nord de capitala rusă până aproape de Marea Albă. În trecut era un centru comercial important.

Mănăstirile sunt puncte obligatorii pe harta unui turist venit să viziteze nordul Rusiei.

Mănăstirea Feropontovo este inclusă în patrimoniul cultural UNESCO. Doar aici s-au păstrat intacte și pot fi admirate și astăzi frescile pictate de Dionisie.

Rușii vin din toate colțurile țării. Caută aer curat și peisaje care să le încânte ochiul.

Muzeele în aer liber au programe noi și interactive.

Companiile de turism vin cu oferte atractive, iar guvernul alocă subvenții tocmai pentru a-i stimula pe ruși să călătoarească în țară.

În aprilie, Rusia a decis să părăsească Organizația Mondială a Turismului chiar în momentul în care statele membre se pregăteau să voteze suspendarea ei din cauza invaziei în Ucraina.

 

 

RELATARE DE LA LIVIU IUREA

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN RĂZBOI ÎN UCRAINA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI