Examenele naționale nu vor fi afectate de greva profesorilor nemulțumiți de legea salarizării

9 iunie 2017, 09:42

Examenul de Evaluarea Naționala și examenul de Bacalaureat nu vor avea de suferit nici măcar o clipă nici în 2017 și se vor desfășura în condiții normale pentru toată lumea.

Așadar Examenele Naționale se vor ține conform calendarul stabilit anul trecut. Iar după Bacalaureat și Evaluarea Națională, locurile elevilor din bănci vor fi ocupate de profesori.

În iulie urmează examenul de titularizare și concursul pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți în școli. Concursul va începe pe 17 iulie, iar la proba scrisă dascălii vor primi întrebări din legislația școlară ți din managementul educațional.

Și profesorii, și elevii vor susține probele de examene în aceleași școli vechi, fără avize ISU sau sanitare. După cazul tavanului căzut la școala numărul 141, din București, Ministerul a cerut o evaluare și centralizarea problemelor din școli.

În decembrie 2016, fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, prezenta o situație îngrijorătoare: aproape 5.500 de unități de învățământ nu au autorizație de funcționare.

Cele mai multe, peste 3000, sunt școli gimnaziale. Iar peste 8.000 de unități școlare nu aveau autorizații ISU.

Absolvenții de liceu care participă la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au susținut vineri evaluarea competențelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Proba se va desfășura și în zilele de 12 și 13 iunie, iar pe 14 — 16 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Prima probă scrisă la Limba și literatura română va fi pe 26 iunie.

Pe 27 iunie este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

În data de 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 30 iunie — proba la alegere a profilului și specializării.

Pe 5 iulie, până la ora 16,00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 și 20,00.

Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite