Evreii sărbătoresc Hanuka sau 'Sărbătoarea luminilor'. Nicoale Ciucă: Celebrăm valorile spirituale ale poporului evreu pe care le apreciez şi le susţin

Sărbătoarea Hanuka reprezintă lumină şi biruinţă, iar cei care aprind lumânările de Hanuka sunt împreună pentru a cinsti memoria celor jertfiţi pentru libertate şi unitate, declarația a fost făcută de premierul Nicolae Ciucă, la festivitatea găzduită la Opera Naţională Bucureşti.

29 Noiembrie 2021, 07:58 (actualizat 29 Noiembrie 2021, 08:55) |

Între 28 noiembrie și 6 decembrie, evreii sărbătoresc Hanuka sau 'Sărbătoarea luminilor', care celebrează victoria de acum aproximativ 2.000 de ani a macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, care încerca să distrugă religia evreiască şi să elenizeze popoarele de sub dominaţia sa.

David Saranga, ambasador: Sunt onorat sa celebram împreună bucuria sărbătorii Hanuka, O sărbătoare care ne amintește de miracolul lumii, din inimile noastre. O lumină care îndepărtează întunericul și ura, o lumină care îndepărtează intoleranța si indiferența. De Hanuka noi, evreii, sărbătorim victoria binelui asupra răului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu: Sunt onorat sa particip la momentul dedicat aprinderii primei lumânări de Hanuka și la concertul extraordinar din această seară de la Opera Națională. Ca expresie a aprecierii deosebite pentru moștenirea istorică și culturală a poporului evreu, precum și pentru legăturile speciale care ne unesc.

Premierul României, Nicoale Ciucă: Sărbătoarea Hanuka reprezintă pentru comunitățile evreiești lumină și biruință. Hanuka ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. În această seară, ONB găzduieşte sub aceeaşi cupolă, la invitaţia Excelenţei Sale, domnului ambasador David Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu pe care le apreciez şi le susţin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii şi culturi, dialogul şi respectul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI