Eveniment pentru învățământul din România. Educație la înălțime în Turnul Eiffel. Ediția Specială va fi difuzată vineri pe YouTube și apoi pe TVR 2

17 noiembrie 2022, 19:52
Profesorii Irina Constantinescu și Marcel Bartic vor ajunge la catedră și în cel mai cunoscut simbol al Parisului, în Turnul Eiffel. Și le vor vorbi elevilor din cele 3.000 de clase înscrise în proiectul Educație la înălțime.
IRINA CONSTANTINESCU, profesor de Geografie, coordonatorul reţelei de profesori Educaţie la înălţime: Sunt bucuroasă să prezint o astfel de lecție tuturor elevilor din România și Republica Moldova. Sper să fie o lecție cu impact și toți copiii care ne urmăresc să se bucure de această lecție specială.

Chiar istoria Turnului Eiffel va fi prezentată copiilor care vor putea vedea şi imagini unice. Cum au primit parizienii ideea ridicării turnului, dar și de ce era să fie demolat după doar 20 de ani? Explicațiile vor veni de la înălțime.

MARCEL BARTIC, profesor de istorie: Am citit multe despre Turnul Eiffel, dar de abia așteptam să vin să văd cu ochii mei. Și știți, toată emoția asta pe care o ai când ajungi într-un loc în care îți doreai să ajungi, toată emoția asta ajungi să le-o transmiți,  fără să vrei, și copiilor. Până la urmă lecțiile de la înălțime asta își propun – să aducă emoțiile în sălile de clasă.

Lecția din Paris este cea de-a două din proiectul Educație la înălțime realizată în afara României. Prima a fost filmată în cetatea antică Troia din Turcia.

MARIUS TOADER, co-inițiator al proiectului Educaţie la înălţime: Avem bucuria să îi purtăm pe copii prin istorie, prin geografie prin tot felul de locuri. Avem experimente, avem concursuri cu premii în cărți pentru că dorim să îi încurajăm pe copii să citească.

Lecția pariziană va fi difuzată vineri, de la ora 10.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook „Educație la înălţime”. Apoi și pe TVR 2.

Lecțiile Educație la înălțime sunt realizate de profesori dedicați, din diferite zone ale țării, și se adresează elevilor care au între 6 și 15 ani.

Pe TVR 2 lecțiile pot fi urmărite în fiecare vineri, de la ora 17.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite