Evaluatorul guvernului, Darius Vâlcov, sub control judiciar într-un al patrulea dosar. Acuzația: instigare la dare şi luare de mită

20 iunie 2017, 19:25

Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită.

El ar fi iniţiat înfiinţarea a 3 societăţi şi a cumpărat complicitatea unui funcţionar de la Oficiul de Cadastru. Acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de angajaţii societăţii, astfel încât să nu existe respingeri de la Oficiu Naţional de Cadastru.

Vâlcov ar fi exercitat „activități de determinare mediată” în urma cărora doi angajați ai firmei controlată de acesta i-au dat funcționarului OCPI câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012-2015, sumă necuvenită și neevidențiată în actele contabile, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt,.

Suspectul nu poate părăsi țara și are interdicție de a lua legătura cu alți inculpați din dosar.

„Reținând motive ce țin de modalitatea faptică de desfășurare a activității infracționale și pentru a preîntâmpina activități cu implicații în domeniul infracțional al corupției, raportat și la atitudinea procesuală a inculpatului VDB, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României. De asemenea, i-a fost impusă obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați și martori din dosar”.

Vâlcov mai are 3 dosare. În două este trimis în judecată, iar unul se află încă în lucru la DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite