Evaluarea naţională la clasa a VI-a. Elevii au susținut proba la matematică și științele naturii

23 mai 2019, 09:44

Conform Legii Educaţiei Naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare a elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.

Rezultatele evaluărilor naţionale se comunică doar părinţilor elevilor care le susţin.

Testul de Matematică și Științe ale Naturii a început cu povestea unor elevi care au vizitat Centrul de Transfuzie Sanguină din București. După ce au aflat care este rolul centrului și în ce condiții se poate dona sânge, elevii au avut de încercuit răspunsurile corecte.

Testul de „Limbă și comunicare – Limba engleză” de miercuri nu i-a pus în dificultate pe elevii de clasa a VI-a. Școlarii au avut de răspuns în română și engleză la câteva întrebari din două texte la prima vedere, cu tema: reciclarea.

Subiectele din testul de evaluare de clasa a VI-a nu au însă nicio legătură cu examenul de la finalul gimnaziului.

În urmatoarele trei săptămâni, elevii vor avea un program care va fi ceva mai lejer. În unele unități vor avea activități extrașcolare în cadrul “Săptămânii altfel”, apoi se vor încheia mediile și toți se pregătesc pentru vacanța mare, care va începe pe 15 iunie. Mai puțin elevii din anii terminali, care se pregătesc de examene.

Pe 3 iunie, absolvenții de liceu vor începe examenul de bacalaureat cu probele orale și de competențe digitale. Le vine rândul și colegilor din gimnaziu pe 18 iunie, când vor susține prima probă scrisă la Evaluarea Națională.

 

BACALAUREAT 2019

3 iunie: proba orală la limba şi literatura română

7,10,11 iunie: evaluarea competenţelor digitale

12,13 iunie: proba orală la limba străină

1 iulie: proba scrisă la limba şi literatura română

3 iulie: proba obligatorie a profilului

4 iulie: proba la alegere

8 iulie: afişare rezultatelor

sursa: MEN

 

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2019

18 iunie: limba şI literatura romană

20 iunie: matematică

21 iunie: limba şi literatura maternă

25 iunie: afişarea rezultatelor

sursa: MEN

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite