Evaluarea Națională 2019. Subiectele la proba scrisă la Limba și literatura română

Dimineață plină de emoții și adrenalină pentru absolvenții clasei a VIII-a și părinții lor. Timp de două ore au trebuit să se concentreze și să scrie la limba română tot ce au învățat, la primul examen serios din viața lor. Genul dramatic, gramatică și o compunere despre lectură, au fost subiectele de la limba română, pe care absolvenții de gimnaziu le-au rezolvat bucuroși. A fost floare la ureche, au spus cei mai mulți elevi.

18 Iunie 2019, 09:07 (actualizat 18 Iunie 2019, 19:04) Știrile TVR |
Prima probă la Evaluarea Națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

ACTUALIZARE Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română, la Evaluarea Națională 2019: La subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.

La subiectul II, punctul B, absolvenții claselor a VIII-a au avut de realizat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

(w500) Subiectele

(w500) Subiectele

_______________________________________________

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susținut marți proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale.

Joi, 20 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă.

Un număr de 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Anul acesta, cine nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, va fi repartizat direct la școala profesională. Motiv de nemulțumire, mai ales pentru părinți.

Anul trecut, peste 25 la sută dintre elevi au luat note mai mici de 5. Din istoricul anilor precedenți, elevii  cu note de 2 și 3 la Evaluarea Națională nu mai ajung să susțină examenul maturității.


 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI