Evaluarea Națională -Proba la Matematică i-a pus în dificultate pe elevi. Ce subiecte au avut de rezolvat

Peste o sută cincizeci de mii de absolvenţi de clasa a-VIII-a au susţinut astăzi proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naţionale.

13 Iunie 2018, 09:10 (actualizat 13 Iunie 2018, 14:49) Știrile TVR |
Evaluarea națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Mulți elevi au ieșit din examen cu lacrimi în ochi, supărați că nu s-au descurcat să rezolve toate subiectele. Profesorii spun că nivelul de dificultate a fost mediu spre complex.

Mai grea se pare că a fost partea de algebră și nu cea de geometrie, ca până acum.Rezultatele vor fi afișate pe 19 iunie. În aceeași zi, cei nemulțumiți pot depune contestații.

Rezultatele finale, cele de după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe 23 iunie. Înscrierea la liceu va începe pe data de 29 iunie.

La simularea din acest an, la Limba și literatura română,  doar 60% dintre elevi au reușit să ia note peste 5, iar la mate doar 30% au luat notă de trecere, a transmis jurnalistul Diana Dumitrașcu.

 

Subiectele pe care le-au avut elevii de rezolvat.

(w500) Subiecte l

(w500) Subiecte l

Joi, absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12,00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14,00 - 19,00). Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Potrivit metodologiei în vigoare, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor şi schemelor şi instrumente de desen la Matematică.

Potrivit metodologiei, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Astfel, numărul 0800801100 va fi disponibil în perioada 11 - 14 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8,00 - 14,00.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 28°C 31°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 35°C 35°C
BRASOV 29°C 31°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI