Evaluare Națională: La Brașov, la proba la limba maternă, 90 la sută dintre contestații au fost admise, iar notele au fost mărite și cu trei puncte și jumătate

În primul an în care rezultatele la evaluarea națională nu mai sunt publice, copiii își spun notele și apar suspiciuni că lucrările nu sunt corect punctate. La Brașov, la proba la limba maternă, aproape 90 la sută dintre contestații au fost admise, iar notele au fost mărite și cu trei puncte și jumătate. Părinții celor care s-au temut să ceară o nouă corectare cer acum autorităților să reevalueze toate lucrările.

29 Iunie 2020, 21:58 |
Note mari după contestații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

24 din cele 27 de lucrări pentru care s-a făcut contestație au primit note mai mari. Mai mult de jumătate dintre ele cu peste un punct. Cea mai mare diferență a fost de 3,5 puncte la o lucrarea notată inițial cu 4.6.

Părinții altor copii își pun acum întrebarea cât de corect au fost evaluate lucrările.

Mai mulți părinți au depus sesizări și memorii la Inspectoratul Școlar Brașov și la Ministerul Educației. Au cerut reevaluarea tuturor lucrărilor și amânarea termenului până la care elevii pot cere anularea notei primite la limba maternă.

Conform legislației, prima corectare, ca și contestațiile, se fac în centre de evaluare din județe diferite. Lucrările care au primit, după contestație, mai mult de un punct în plus, sunt reevaluate de o a treia comisie, dintr-un județ diferit de cele două anterioare, care acordă nota finală.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI