Evadatul din Penitenicarul Găești, căutat de 24 de ore

26 noiembrie 2021, 12:39

Incidentul s-a petrecut ieri la amiază, în Găești, acolo unde bărbatul în vârstă de 43 de ani lucra la o firmă de dezmembrări electrocasnice. Individul era închis pentru furt și execută o pedeapsă de trei ani și jumătate, din care mai avea doi. Anchetatorii știu că avea și haine de schimb la el, motiv pentru care cred că a premeditat evadarea. Polițiștii și jandarmii l-au căutat toată noaptea dar nu au dat de urmă lui.

Oamenii legii cred că detinututul s-a hotărât să evadeze după ce a aflat că o rudă fusese implicată într-un accident grav în Tulcea. Polițiștii au organizat mai multe filtre.

În urmă evadării, la Penitenciarul Găești a fost deschisă o anchetă.

”Există echipe de căutare formate din personalul unității, poliție și jandarmi, am anunțat și poliția de frontieră. La nivelul penitenciarului s-a demarat o anchetă internă pentru clarificarea cauzelor producerii evenimentului”, spune Ionela Ispas, purtător de cuvânt Penitenciarul Găești.

Deținutul căutat de poliție are 1,68 m înălțime, statură atletică, ochi căprui, păr negru drept, sprâncene stufoase, ten măsliniu. Bărbatul a fost dat în urmărire la nivel național. Polițiștii îi îndeamnă pe cei care au informațîi care ii pot ajută să-l prindă să anunțe cea mai apropiată unitate sau să apeleze numărul de urgență 112. Bărbatul riscă acum, pe lângă pedeapsa actuală, încă 6 ani de închisoare pentru evadare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite