Evadarea unei cobre regale a provocat închiderea unei grădini zoologice din Suedia. Reptila a avut nevoie de doar câteva zile pentru a găsi o cale de evadare. "Este un mic şmecher", a spus directorul stabilimentului

Personalul grădinii zoologice Skansen din Stokholm căută în continuare luni o cobră regală care a evadat weekendul trecut, un incident care a provocat închiderea parţială a stabilimentului, informează AFP.

24 Octombrie 2022, 15:54 (actualizat 24 Octombrie 2022, 16:20) Știrile TVR |
Cobra regală / FOTO: youtube.com

Reptila, supranumită "Sir Vaas" şi care a ajuns la grădina zoologică suedeză în urmă cu doar câteva zile, a evadat sâmbătă după ce s-a strecurat prin unul dintre corpurile de iluminat din terariul său.

O înregistrare video realizată de un vizitator care a asistat la acel incident arată reptila, rebotezată "Houdini" de angajaţii stabilimentului suedez în semn de omagiu adus celebrului magician Harry Houdini, în momentul în care capul său era deja introdus în spaţiul dintre suportul şi becul unei plafoniere, ridicându-se de pe o creangă aflată în terariu.

Secţiunea dedicată reptilelor a fost evacuată şi va rămâne închisă până la capturarea animalului evadat.

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice suedeze, şarpele, un animal cu sânge rece dar care apreciază căldura, ar trebui să se afle în prezent într-o zonă a plafonului.

"Nu va ieşi afară, în teorie, este atât de rece afară încât ar adormi", a declarat directorul stabilimentului, Jonas Wahlstrom.

Pentru a-i da de urmă, angajaţii locali au presărat făină şi au instalat capcane lipicioase.

Ei s-au echipat, de asemenea, cu camere speciale pentru a putea să inspecteze zonele cu acces dificil.

Terariul grădinii zoologice suedeze găzduieşte cobre regale de aproape 15 ani, însă noul său locatar a avut nevoie de doar câteva zile pentru a găsi o cale de evadare, a adăugat Jonas Wahlstrom.

"Este un mic şmecher", a adăugat el.

"Houdini" ar fi beneficiat de un avantaj în raport cu foştii locatari: personalul suedez a înlocuit recent lămpile de deasupra terariumului cu becuri cu consum redus.

"Vechile lămpi erau prea calde, iar asta ţinea şerpii la distanţă", a explicat Jonas Wahlstrom.

"Acum, ele nu mai sunt deloc aşa de calde şi noul exemplar de cobră regală şi-a dat seama de acest lucru. Şi-a strecurat capul între bec şi rama de fixare a plafonierei şi a reuşit să se ridice spre ieşire".

Potrivit oficialului suedez, cobrele regale sunt animale înzestrate cu un calm natural şi sunt puţin susceptibile să atace.

Originară din Asia de Sud şi de Sud-Est, cobra regală este cel mai lung şarpe veninos din lume.

Prada lui principală este alcătuită din alţi şerpi, însă muşcătura sa poate fi mortală la om dacă nu este tratată la timp.

 

 

sursa Agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI