Evacuări în nordul Parisului. 1800 de persoane au fost îndepărtate din zonă pentru o operațiune de deminare

18 februarie 2019, 14:27

Bomba de aviație a fost descoperită pe un șantier din cartierul Port de la Chapelle, din nordul capitalei franceze, foarte aproape de șoseaua de centură. Specialiștii au considerat că, pentru evitarea oricărui pericol, populația din zonă trebuie evacuată.

Peste 1800 de persoane au fost cazate în câteva săli de sport. Circulația mașinilor a fost serios perturbată, iar mersul trenurilor a fost întrerupt.

Juliette Héon, angajată a Primăriei: „Este destul de rar, deoarece ultima bombă a fost găsită în anii 2000, în Sena.  Este pentru prima oară după o lungă perioadă când o bombă e găsită într-o zonă populată.”

Bomba a fost transportată aproximativ 200 de metri, într-un loc sigur, apoi a fost introdusă în interiorul unui container.

Michel Delpuech, prefect de poliție: „Am acoperit-o cu tone de nisip. În total, 4 metri, 3 metri la suprafață, astfel încât detonarea să fie făcută fără niciun risc.”

Operațiunea de deminare s-a încheiat cu succes. Circulația mijloacelor de transport a fost reluată treptat. După mai bine de 8 ore, persoanele evacuate s-au întors cu bine acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Teren minat în Ucraina

Lituania şi Islanda vor conduce o coaliţie care va demina teritoriul ucrainean