Evacuări în nordul Parisului. 1800 de persoane au fost îndepărtate din zonă pentru o operațiune de deminare

O bombă de aviaţie rămasă neexplodată din Al Doilea Război Mondial a fost detonată de specialişti, în nordul Parisului. Populaţia din zonă a fost evacuată, iar transportul în comun restricționat. Întreaga operațiune s-a încheiat după câteva ore, fără incidente. Amănunte, în corespondența de la Mihaela Antoche.

18 Februarie 2019, 14:27 (actualizat 18 Februarie 2019, 14:38) |

Bomba de aviație a fost descoperită pe un șantier din cartierul Port de la Chapelle, din nordul capitalei franceze, foarte aproape de șoseaua de centură. Specialiștii au considerat că, pentru evitarea oricărui pericol, populația din zonă trebuie evacuată.

Peste 1800 de persoane au fost cazate în câteva săli de sport. Circulația mașinilor a fost serios perturbată, iar mersul trenurilor a fost întrerupt.

Juliette Héon, angajată a Primăriei: "Este destul de rar, deoarece ultima bombă a fost găsită în anii 2000, în Sena.  Este pentru prima oară după o lungă perioadă când o bombă e găsită într-o zonă populată."

Bomba a fost transportată aproximativ 200 de metri, într-un loc sigur, apoi a fost introdusă în interiorul unui container.

Michel Delpuech, prefect de poliție: "Am acoperit-o cu tone de nisip. În total, 4 metri, 3 metri la suprafață, astfel încât detonarea să fie făcută fără niciun risc."

Operațiunea de deminare s-a încheiat cu succes. Circulația mijloacelor de transport a fost reluată treptat. După mai bine de 8 ore, persoanele evacuate s-au întors cu bine acasă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI