Euthyrox importat din Italia pentru bolnavii din România

29 septembrie 2020, 08:40

Pentru bolnavii care au suferit extirparea glandei tiroide sau de cancer tiroidian, Euthyroxul este un medicament vital. Însă de câteva luni acesta este de negăsit în farmacii.

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România:  Foarte mulți pacienți nu au mai reușit să și-l achiziționeze din farmaciile din România. Mulți dintre ei reușeau să și-l aducă de la prieteni, de la rude din afară. Având în vedere partea de lockdown, pacienții nu au mai reușit să găsească soluții.

Că răspuns la apelurile disperate ale bolnavilor, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente va completa cantitățile puse pe piață de producător cu Euthyrox importat din Italia.

Coralia Kreyer, președinte Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente: Este vorba despre același medicament care este însă reambalat și serializat conform prevederilor legale. Prețul este același cu al medicamentului originar. Din păcate însă aceste medicamente importate paralel nu sunt încă compensate în România.

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atrage atenția că lipsa unor medicamente esențiale nu va fi rezolvată până când legislația din România nu va fi modificată.

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România: Din păcate nu e o soluție. E doar chestiune de stingere a focului. Soluția ar fi ca autoritățile să reglementeze piața, să găsească soluții în piață pentru ca lipsa să nu se mai întâmple.

Importul de Euthyrox vă asigura necesarul pe 3 luni pentru 12.500 de pacienți sau pe o lună pentru 37.500 de pacienți. Pacienți sunt rugați să nu achiziționeze cantități mai mari decât necesarul maxim pe 3 luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite