CAMPANIE ȘTIRILE TVR

#eusuntromania | Voluntariat împotriva suferinței. Mihaela Militaru luptă la Bruxelles pentru drepturile pacienţilor

Viaţa unei tinere s-a transformat complet după ce a mers să lucreze în Bruxelles, după terminarea facultăţii. Mihaela Militaru şi-a descoperit acolo vocaţia de a lupta pentru drepturile pacienţilor bolnavi de cancer. După 11 ani, a ajuns să reprezinte una dintre cele mai mari multinaţionale din domeniul farmaceutic. Asta i-a oferit şansa de a ajuta şi mai mulţi români.

 

20 Aprilie 2018, 22:09 (actualizat 21 Aprilie 2018, 12:45) Știrile TVR |
#eusuntromania Voluntariat împotriva suferinței
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihaela Militaru a venit la Bruxelles în urmă cu 11 ani, atrasă de perspectivele pe care aderarea țării noastre la Uniunea Europeană le deschidea românilor. A început ca interpret de conferințe, după care s-a angajat la Parlamentul European.

Domeniul sănătății a fascinat-o dintotdeauna, astfel că în cei 8 ani pe care i-a petrecut în forul european a urmărit cu atenție dosarele care au trecut prin Comisia de sănătate.

Încă din perioada când lucra la Parlamentul European, Mihaela a intrat în legătură cu diverse asociații care militează pentru drepturile pacienților. Fiind la curent cu evoluțiile legislative din domeniu, Mihaela a devenit o punte între politicienii care legiferează în acest domeniu și cei care au nevoie de aceste legi pentru a beneficia de tratamentele potrivite.

A făcut acest lucru până când a decis că e momentul să se alăture unei organizații de pacienți cu cancer.

Mulți dintre pacienții cu care avea contact direct erau chiar români, pentru că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că tratamentul oncologic din țara noastră lasă de multe ori de dorit.

Mihaela a încercat din poziția ei să elimine discriminările dintre cetățenii români și alți europeni.

După mai bine de 3 ani în care a activat ca avocat al pacienților bolnavi de cancer, Mihaela a decis că e momentul să își ducă misiunea mai departe și a devenit directorul diviziei pentru drepturile pacienților din una din cele mai mari companii farmaceutice din Europa.

Deși este manager de top, nu a renunțat la vocația de voluntar pe care a deprins-o în acești ani.

"Cumva, prin toate joburile pe care le-am avut la Bruxelles, am avut o componentă cu România, deci aveam în job description-ul meu să mă ocup de relația cu România".

Reporter: Lucian Pîrvoiu

Producători: Mihael Preda, Codruța Marinescu

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI