#eusuntromania | Voluntariat împotriva suferinței. Mihaela Militaru luptă la Bruxelles pentru drepturile pacienţilor

20 aprilie 2018, 22:09

Mihaela Militaru a venit la Bruxelles în urmă cu 11 ani, atrasă de perspectivele pe care aderarea țării noastre la Uniunea Europeană le deschidea românilor. A început ca interpret de conferințe, după care s-a angajat la Parlamentul European.

Domeniul sănătății a fascinat-o dintotdeauna, astfel că în cei 8 ani pe care i-a petrecut în forul european a urmărit cu atenție dosarele care au trecut prin Comisia de sănătate.

Încă din perioada când lucra la Parlamentul European, Mihaela a intrat în legătură cu diverse asociații care militează pentru drepturile pacienților. Fiind la curent cu evoluțiile legislative din domeniu, Mihaela a devenit o punte între politicienii care legiferează în acest domeniu și cei care au nevoie de aceste legi pentru a beneficia de tratamentele potrivite.

A făcut acest lucru până când a decis că e momentul să se alăture unei organizații de pacienți cu cancer.

Mulți dintre pacienții cu care avea contact direct erau chiar români, pentru că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că tratamentul oncologic din țara noastră lasă de multe ori de dorit.

Mihaela a încercat din poziția ei să elimine discriminările dintre cetățenii români și alți europeni.

După mai bine de 3 ani în care a activat ca avocat al pacienților bolnavi de cancer, Mihaela a decis că e momentul să își ducă misiunea mai departe și a devenit directorul diviziei pentru drepturile pacienților din una din cele mai mari companii farmaceutice din Europa.

Deși este manager de top, nu a renunțat la vocația de voluntar pe care a deprins-o în acești ani.

„Cumva, prin toate joburile pe care le-am avut la Bruxelles, am avut o componentă cu România, deci aveam în job description-ul meu să mă ocup de relația cu România”.

Reporter: Lucian Pîrvoiu

Producători: Mihael Preda, Codruța Marinescu

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite