#eusuntromania Povestea unui campion. Rănit în Afganistan, Ionuţ Butoi este dublu medaliat la Jocurile Invictus

Sunt eroi care au luptat pe front împotriva terorismului, pentru libertatea altor oameni. Deși au plătit un preț scump, au reușit să treacă peste experiența teribilă a războiului. Dintr-un scaun rulant, Ionuț Butoi a luat viața de la capăt. A rămas în armată și continuă să-și reprezinte țara, de data aceasta în competiții sportive. Cea mai mare performanță a obținut-o la Jocurile Invictus. Ne-a arătat că... ce nu l-a doborât, l-a făcut mai puternic. De neînvins!

23 Martie 2018, 20:20 (actualizat 24 Martie 2018, 11:03) Știrile TVR |
#eusuntromania Povestea unui campion
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ziua în care a câștigat, pentru România, aur cu echipa și argint la individual, la Jocurile Invictus, a fost una dintre cele mai fericite din viața lui Ionuț Butoi. Pe vânt și ploaie, campionul nostru paralimpic la tir cu arcul s-a rugat, a plâns și s-a bucurat ca un copil.

Ionuț Butoi este un om cu o forță interioară ieșită din comun. Dar, mai presus de toate, cu o inimă de aur! Care bate, cu putere, pentru România! Cele două medalii câștigate la Toronto le-a dedicat memoriei tatălui său și camarazilor care și-au dat viața pentru țară.

Acest militar este paralizat de la brâu în jos, din 2008. Era în misiune în Afganistan când, în doar câteva minute, un atac al talibanilor, într-un război fără reguli, a răpit viața camaradului de lângă el.

Destinul lui Ionuț a fost să-și trăiască viața într-un scaun cu rotile. Dar el a îmbrățișat amintirea frontului, a iertat și a mers mai departe. Fiul său, Valentin, este cel care i-a dat putere.

După ce l-a părăsit soția, Ionuț a continuat să caute fericirea. Și a găsit-o.

Ionuț iubește viața, este un optimist incurabil și un învingător. O dovedește în fiecare zi.

Mesajul lui pentru oamenii care trec printr-o situație dificilă este să nu se dea niciodată bătuți.

Din echipa Invictus România, Ionuț a fost cel mai grav rănit. Acum se antrenează pentru o nouă ediție a Jocurilor Invictus.

Anul acesta, olimpiada eroilor va avea loc la Sydney. Iar la București, urmează selecția.

Ionuț luptă pentru un loc în viitoarea echipă. Din banii primiți ca premiu, la întoarcerea în țară, și-a cumpărat un arc nou.

Despre Ionuț și camarazii săi, acțiunile și cantonamentele la care participă, puteți afla și din pagina oficială de Facebook Invictus Games Echipa României, dedicată acestor eroi.

imagine: Iulian Ene, Silviu Andrei
reportaj de Alina Grigore
producători: Codruța Marinescu, Mihael Preda

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI