#eusuntromania O săptămână departe de suferinţă. Voluntarii readuc zâmbetul pe chipurile copiilor bolnavi de cancer

Majoritatea organizaţiilor care ajută persoanele aflate în dificultate se bazează pe voluntari. Este şi cazul Ioanei şi al lui Sorin. Cei doi renunță la propriile job-uri, perioade lungi din an, ca să le readucă zâmbetul pe buze copiilor bolnavi de cancer. Este felul lor de a spune 'Eu sunt România'.

16 Noiembrie 2018, 20:20 (actualizat 16 Noiembrie 2018, 23:09) Știrile TVR |
#eusuntromania - O săptămână departe de suferință
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acești copii se află de o săptămână într-un tărâm de basm, cu prinți, prințese și alte personaje din povești.

Unii copii au învins cancerul. Alții, se luptă cu această maladie infernală. Sunt puști care au venit în MagiCAMP direct din spital. Stau o săptămână și apoi se reîntorc la citostatice.

Acolo iau o pauză de suferință: se joacă, se dau cu tiroliana, se cățără pe panouri, pictează, cântă la tobe, călăresc sau înoată.

Sorin și Ioana sunt doi dintre coordonatorii taberei. Copiii îi alintă "So" și "Yuya". Inițial, au venit în MagiCAMP pentru două ore ca să se joace cu cei mici. Copiii i-au îndrăgit atât de tare încât nu i-au mai lăsat să plece.

Un an mai târziu, So și Yuya au devenit voluntari. Ioana este fiziokinetoterapeut iar Sorin, organizator de petreceri.

În fiecare seară, copiilor li se propune să răspundă la o întrebare. E momentul în care imaginația prinde aripi.

280 de copii au plecat anul acesta din MagiCAMP cu amintiri frumoase. Au legat prietenii, au râs cu tot sufletul și au plâns atunci când s-au despărțit de tărâmul magic de la Pucioasa.

Toți au promis că se vor reîntoarce. În ultima zi de tabără, copiii au scris mesaje de suflet pe care le-au legat apoi de baloane și le-au trimis...în Univers!

Cum văd Ioana și Sorin România peste 100 de ani?

Sorin: România peste 100 de ani... Având experienţa aceasta cu copiii în fiecare vară, şi mai ales în ultimii ani, cred că se va schimba în bine.

Ioana: Peste o sută de ani mi-aş dori să văd România exact aşa cum este în MagiCAMP: cu oameni fericiţi, oameni care nu mai sunt stresaţi, oameni care zâmbesc pe stradă şi care sunt mult mai deschişi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI