#eusuntromania Lupta împotriva suferinţei. La Hospice copiii reînvaţă să zâmbească

A renunțat la o carieră de succes în domeniul vânzărilor ca să-i ajute pe copiii bolnavi. Într-o zi, Simona Retea s-a gândit că viața trebuie să însemne mai mult decât serviciu și casă. Astăzi coordonează centrul de zi de la Hospice Casa Speranței. Luptă pentru copiii diagnosticați cu boli grave care le macină sufletul și trupul. Și reușește întotdeauna să le aducă zâmbetul pe buze.

21 Septembrie 2018, 20:43 |
#eusuntromania Lupta împotriva suferinţei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sunt copii care se luptă cu boli cumplite. Dar chiar dacă soarta a fost nedreaptă cu ei, reușesc să se bucure de fiecare clipă. Au învățat să o facă în Centrul Hospice.

Unul dintre băieți tocmai a împlinit 14 ani. Suferă de distrofie musculară. De curând și-a pierdut mama. Astăzi și-a împlinit un vis: a reușit să zboare, cu ajutorul realității virtuale.

Simona a lucrat - până acum șapte ani - într-o corporație. Ziua mergea la serviciu, iar seara se ducea să îi ajute pe copiii grav bolnavi de la Hospice.

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl are atunci când îi vede zâmbind pe copiii greu încercați. Pentru Simona Retea aceasta este împlinirea în profesie.

150.000 de români care sunt diagnosticați cu boli incurabile ar avea nevoie de îngrijire paliativă, dar banii ajung pentru mai puțin de 10% dintre ei.

În cei 25 de ani de existență, Hospice a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Nu doar cei mici reînvață să se bucure de copilărie. La Hospice și adulții primesc lecții în fiecare zi.

Cum vede Simona România peste 100 de ani?

Copiii sunt viitorul României şi cred că, dacă avem grijă de ei şi îi creștem frumos şi ne pasă şi ne implicăm, România va fi frumoasă. Atunci când o s-o ignorăm suficient, nu ştiu dacă se alege ceva bun.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI