#EuSuntRomania. Gică Craioveanu, unul dintre cei mai iubiţi români din Spania

15 ianuarie 2018, 14:40

Gică Craioveanu şi-a dat seama încă din 1999 că Spania va fi a doua casă pentru el. A primit atunci premiul pentru cel mai îndrăgit fotbalist străin din istoria clubului Real Sociedad. După aceea au urmat multe momente frumoase pe care Gică le-a trait alături de familia sa în ţara adoptivă.

După mai bine de 22 de ani, Gică Craioveanu şi-a câştigat o faimă demnă de invidiat pentru orice jucător retras din competiţie. Reuşitele sale sportive au rămas în amintirea fanilor de la toate cluburile pentru care a dat totul pe teren, iar alţii au văzut la el şi calităţile unui comentator sportiv.

Propunerea de a lucra pentru prima dată în presa sportivă a venit de la jurnalistul spaniol Javier Ares.

De mai bine 11 ani comentează meciurile din Primera Division la postul de radio Onda Cero. Opiniile sale sunt respectate de colegii de breaslă, iar faptul că a trecut prin trei cluburi spaniole îl ajută să înţeleagă şi să transmită publicului ce se întâmplă în culisele fotbalului iberic.

Deşi este tratat ca acasă, Spania nu reuşeşte să-l ţină departe de Bănie pe Gică Craioveanu, iar atunci când i se face dor de România ia primul avion spre casă. Faptul că este român face parte din identitatea sa şi mărturiseşte că acest lucru nu se va schimba niciodată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă