Eurovision, un show marca TVR. Cele șase spectacole ale Selecției Naționale Eurovision au făcut istorie

26 februarie 2018, 20:20

Startul Eurovision România s-a dat pe scena teatrului municipal „Gheorghe Maior Pastia” din Focșani. Acolo am făcut cunoștință cu primii trei finaliști ai Selecției Naționale: Alexia și Matei, Echoes și Eduard Santha.

Selecția Națională a trecut și prin Timișoara, Craiova, Turda și Sighișoara. Din fiecare show, juriul a ales câte trei melodii pentru finala de la București. Fiecare spectacol a fost o provocare pentru regizorii și producătorii TVR, care au adaptat show-urile de televiziune după locație.

Spectacolul din Salina Turda a fost o premieră pentru concursul Eurovision. Presa internațională a relatat pe larg despre show-ul de la aproape 100 de metri adâncime.

De la decorul natural grandios din Salina Turda, spectacolul Eurovision România s-a mutat în Casa de cultură „Mihai Eminescu” din Sighișoara. O sală mică și cochetă, de doar 50 de locuri, pe care echipa condusă de regizorul Dan Manoliu a reușit s-o transforme într-un spațiu de poveste.

Show-ul din cetate a fost o combinație de istorie și scenotehnică modernă. Cavaleri și domnițe au deschis spectacolul, în care au fost aleși ultimii finaliști ai Selecției Naționale: The Humans,Teodora Dinu și Dora Gaitanovici.

Sub sloganul „Eurovision unește România”, Televiziunea Română a organizat cinci show-uri din semifinală, în cinci orașe, cu ajutorul stațiilor teritoriale. Și marea finală, la București, în Sala Polivalentă.

Show-urile au fost gândite pentru publicul din fața micului ecran.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite