EUROSTAT. Cheltuielile guvernamentale pentru servicii culturale sunt mai mari din România decât în Germania sau Italia

Bani pentru cheltuieli
Bani pentru cheltuieli
16 iunie 2020, 10:18

Cu toate acestea, în rândul statelor membre există diferenţe semnificative. În anul 2018, ţările fruntaşe când vine vorba de ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale au fost: Letonia (2,8%), Ungaria (2,7%) şi Estonia (2,4%). La polul opus sunt Grecia (0,3%), Cipru (0,5%) şi Italia şi Portugalia (ambele cu 0,6%).

România se situează exact la nivelul mediei din UE, ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale fiind de 1% în anul 2018. La egalitate cu România sunt Belgia, Olanda şi Suedia. Sub România se situează ţări precum Germania, Finlanda şi Irlanda, unde ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale este mai mică de 1%.

Eurostat subliniază că în 2018 comparativ cu 2013 nu s-au înregistrat modificări semnificative în cazul majorităţii statelor membre când vine vorba de cheltuielilor guvernamentale pentru servicii culturale. Excepţia este Ungaria, unde ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale aproape s-a dublat, de la 1,5% până la 2,7%.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă