EUROSTAT. Belgia și România sunt țările cu cea mai mare pondere a fetelor în rândul studenților la facultățile IT&C

Peste 1,3 milioane de studenţi învăţau la facultăţile de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C) din Uniunea Europeană în anul 2018, iar fetele reprezentau doar 17% din numărul total al acestora, statele membre unde fetele au cea mai mare pondere fiind Belgia (37%) şi România (32%), arată datele publicate joi de Eurostat.

23 Aprilie 2020, 09:00 (actualizat 23 Aprilie 2020, 09:05) Știrile TVR |
Belgia și România, țările cu cea mai mare pondere a fetelor în rândul studenților la facultățile IT&C

În contrast, fetele reprezentau mai puţin de 10% dintre studenţii de la IT&C în Olanda (8%) şi Luxemburg (9%).

Datele Eurostat mai arată că ponderea fetelor care studiază în aceste domeniu este mai mare la nivelele superioare de educaţie. De exemplu, 22% dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C în UE erau fete. Cel mai bine la acest capitol stau Letonia şi Croaţia unde 47%, respectiv 43%, dintre studenţii înscrişi la doctorat în domeniul IT&C sunt fete.

Tot la nivelul UE, ponderea fetelor în rândul studenţilor înscrişi la masterat în domeniul IT&C era similară cu cea a studenţilor înscrişi la doctorat, 22%. Cele mai mari ponderi erau înregistrate în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca şi Romania (toate cu 35%), unde mai mult de o treime dintre studenţii înscrişi la masterat în domeniul IT&C erau fete.

 

 

sursa/agerpres.ro

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI