EUROSFAT 2022: România drumul spre maturitate europeană – Rareş Bogdan crede că războiul din Ucraina ar fi ajuns și în România, dacă nu era membră UE

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan
15 iunie 2022, 14:54

Apartenenţa noastră la Uniunea Europeană, pe lângă reguli (…), este o chestiune ce ţine de modul în care această ţară şi cetăţenii ei se raportează la UE„, a spus Rareş Bogdan, miercuri, într-o intervenţie video la Eurosfat 2022.

El a declarat că ţara noastră şi oraşele sale s-au dezvoltat accesând bani europeni. „Evoluţia este reală şi se vede în modul în care primari destoinici, oameni potriviţi au reuşit să creeze plus valoare şi să arate ce înseamnă şi Europa infrastructurii şi Europa investiţiilor şi Europa educaţiei”, a afirmat Rareş Bogdan.

România este mult mai bine văzută la nivel european

El a punctat că, după vizitele comisarilor europeni şi după reacţia cetăţenilor români cu privire la refugiaţii din Ucraina, foarte mulţi dintre europenii care priveau cu scepticism modul în care România reacţionează în situaţii limită s-au schimbat.

În opinia liderului liberal, România are un rol extrem de important în Europa.

În acest an România depăşeşte pentru prima dată limita de 50% absorbţie bani europeni, undeva spre 54-56% (…). PNRR este (…) Planul Marshall de care România are o şansă uriaşă de a se folosi. Aceşti aproape 30 de miliarde, dintre care aproape jumătate sunt fonduri nerambursabile, sunt obligatoriu de ajuns în România pentru a schimba viaţa cetăţenilor români în diverse domenii, de la educaţie, sănătate, de la infrastructură rutieră şi feroviară la şcolarizare„, a adăugat Rareş Bogdan.

Sura: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite