Europenii se ceartă des cu vecinii lor. Zgomotul este motivul principal al disputelor

4 septembrie 2017, 21:45

Din perspectiva europenilor, 42 de procente consideră că zgomotul este motivul numărul unu al disputelor. 14% dintre cei chestionaţi plasează pe locul doi vecinii curioşi şi nepoftiţi, în timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante.

Grătarele, despre care se crede deseori că sunt motive de certuri, se situează mai jos în listă, pe locul opt, în cadrul sondajului de opinie.

Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarelor automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute.

In fața camerelor de filmat însă, cei mai mulți dintre români nu recunosc că ar fi fost deranjați vreodată de către vecinii lor.

Cei care sunt cei mai predispuşi să se înfurie sunt turcii (75 procente), românii (73 procente) si cehii (72 procente). Cu toate acestea, sondajul a arătat că o treime dintre respondenţii chestionaţi din Germania, Marea Britanie, Ungaria şi Suedia nu s-au simţit niciodată deranjaţi de vecinii lor.

Aceste rezultate fac parte din studiul „Trăind în Europa” care a fost făcut pe 8.000 de respondenți din 8 țări europene: Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite