VIDEO. Europarlamentarul german care criticase România în PE își cere iertare: Acum am vizitat România și am văzut un alt fel de popor

8 decembrie 2022, 10:35

Declaraţia parlamentarului european a fost făcută după ce acesta a vizitat judeţul Hunedoara, la începutul lunii decembrie, la invitaţia deputatului Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru educaţie din Camera Deputaţilor.

În mesajul său, deputatul european menţionează că după vizita în România a reuşit să-şi creeze o imagine proprie despre poporul român, pe care l-a apreciat ca fiind primitor, binevoitor şi mândru de cultura sa.

„Trebuie să spun că am cunoscut oameni incredibil de binevoitori şi primitori. Oameni care sunt mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuşi bogaţi pentru că sunt mândri. (…) Mândri de cultura lor, mândri de ţara lor. O ţară care este una cu biserica ei. (…) Oameni care îşi iubesc familia – familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care şi eu le iubesc şi pentru care am un respect deosebit. De aceea, vreau să spun, din toată inima, că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român”, spune deputatul european Guido Reil într-un mesaj video.

La rândul său, deputatul Natalia Intotero şi-a exprimat aprecierea faţă de mesajul parlamentarului european, menţionând că doar prin colaborare şi educaţie pot fi depăşite barierele sociale „create artificial de omenire în secole întregi de polarizare şi violenţă”.

„Doar prin colaborare şi educaţie putem să depăşim acele bariere sociale care au fost create artificial de omenire în secole întregi de polarizare şi violenţă. Împreună, putem să găsim înţelegere comună în orice situaţie. Cel mai important lucru este să facem paşi concreţi în acest sens. Indiferent de rezultatul votului privind aderarea României în spaţiul Schengen, indiferent câte obstacole întâmpinăm în drumul nostru, în pofida încercărilor constante de dezbinare, vom rămâne un popor mândru şi unit. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a menţionat deputatul social-democrat.

(w620) Natalia In

Parlamentarul european Guido Reil s-a aflat, la începutul lunii decembrie, într-o vizită de trei zile în judeţul Hunedoara, la invitaţia deputatului Natalia Intotero, care spunea, la acea vreme, că doreşte ca oaspetele său să cunoască „România adevărată”.

Deputatul european a vizitat, printre altele, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Aurului din Brad, Colegiul Naţional „Decebal” Deva unde sunt mai multe clase cu predare în limba germană, Episcopia Devei şi Hunedoarei şi grădiniţa pentru copii, o fermă construită şi dezvoltată cu fonduri europene.

 

Cine este Guido Reil

Parlamentarul european, în vârstă de 52 de ani, se trage dintr-o familie de mineri, drum pe care l-a ales și el după liceu, conform The New York Times. De-a lungul timpului, el a lucrat în șase mine, dintre care cinci au fost închise. La 18 ani s-a înscris într-un sindicat, a fost și lider sindical timp de peste un deceniu. La 20 de ani, s-a înscris în Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

În 2016, după sosirea a sute de mii de refugiați în Germania și ca o formă de protest față de partidul său, Reil a trecut la partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland, Alternativa pentru Germania sau AfD. Partid care a șocat Germania când a devenit primul partid de extremă-dreapta care a intrat în Parlament după cel de-Al Doilea Război Mondial. În 2019, el a fost ales europarlamentar pe listele AfD.

În 2019, partidul său AfD a primit o amendă uriașă pentru finanțare ilegală. Partidul de extremă dreaptă a fost amendat cu peste 400.000 de euro pentru că a primit finanțare ilegală de campanie în timpul alegerilor regionale, conform The Local. Concret, unul dintre liderii principali ai partidului, Jorg Meuthen, și Guido Reil au primit fonduri de la agenția de publicitate elvețiană Goal AG în 2016, respectiv 2017, deși partidelor politice din Germania li se interzice să primească fonduri de campanie din surse din afara UE. Amenda primită a fost de trei ori mai mare decât donațiile ilegale.

În timpul unui discurs în Parlamentul European, din 5 octombrie, unde a fost dezbătută aderarea României și Bulgariei la Schenghen, Guido Reil a cerut respingerea aderării, folosind termeni duri. El a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că niciuna dintre țări nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite