Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, despre aderarea la Schengen: Olanda are o portiță de ieșire, se poate abține de la vot

28 octombrie 2022, 16:03

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR, grupul Renew Europe: „Olanda are o portiţă foarte, foarte onorabilă de ieșit, și anume abținerea (de la vot, n.r). Poate să se abțină… Se duce și își spală fața foarte frumos Rutte. Este o procedură care s-a mai întâmplat în Consiliu. Lucrurile nu sunt albe au negre. El poate să aibă o poziție de abținere care arată că Olanda nu a fost neapărat de acord.”

La încheierea vizitei maraton de miercuri și joi la instituțiile europene, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că are convingerea că nelămuririle părții olandeze vor fi clarificate la timp. Consiliulul Justiție și Afaceri Interne urmează să dea pe 8 decembrie un răspuns în acest sens.

România respectă toate condițiile pentru a intra în Spațiul Schengen: asta arată raportul Comisiei despre care premierul spune că este favorabil. Olandezii au încă rezerve, dar, potrivit unor surse, Nicolae Ciucă le-a spus, joi, europarlamentarilor români la Bruxelles, să nu fie vocali împotriva Olandei.

CITEȘTE ȘI:

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite