Europarlamentarii așteaptă avizul Comisiei de la Veneția și apoi decid în privința ajutorului financiar pentru Republica Moldova

16 mai 2017, 23:06

În aleșii europeni se dă o luptă între dorința naturală de a ajuta Moldova, o țară europeană, să rămână cât mai atașată de valorle comunitare și neîncrederea în politicienii de la Chișinău. Indiferent de familia politică din care fac parte, europarlamentarii au subliniat ideea că atâta vreme cât lupta împotriva corupției și libertatea presei sunt mimate, iar președintele republicii pare să acționeze împotriva intereselor propriului popor, orice alocare financiară va trebui să fie făcută cu mare atenție.

Astfel, euroaleșii au decis să aștepte avizul Comisiei de la Veneția în problema modificării sistemului electoral, care este considerată incompatibilă cu valorile statului de drept de către o parte dintre europarlamentari. Avizul ar putea veni la jumătatea lunii iunie.

În funcție de răspunsul Comisiei de la Veneția europarlamentarii vor lua o decizie dacă deblochează sau nu finanțarea pentru Chișinău.

Comisia Europeană a făcut un apel printr-un purtător de cuvânt să nu se ajungă la o amânare nedorită în această speță, însă atâta vreme cât va persista neîncrederea aleșilor europeni finanțarea va rămâne blocată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite