Europa se topește la peste 35 de grade Celsius la umbră. Coduri roșii de caniculă în Spania, Portugalia, Franța și Italia

1 august 2018, 21:53

În 18 orașe din Italia, inclusiv la Roma, e nivelul 3 de alertă, cel mai ridicat. Soarele nemilos urcase mercurul termometrelor din Capitală la 36 de grade la ora 11.00. Va fi și mai grav joi – și tot așa, cel puțin până la sfârșitul săptămânii.

Alertă de caniculă și în 14 provincii din Spania. Temperaturi de peste 39 de grade Celsius fac aerul de nerespirat.

Veste proastă pentru letoni: s-a epuizat stocul de aparate de aer condiționat și ventilatoare. Producătorii și importatorii au fost copleșiți de valul de cereri.

Elvețienii cară apa cu elicopterele, pentru vacile de pe pășunile montane.  Fiecare elicopter aduce în rezervoarele imense 800 de litri la un singur transport. Dacă nu ar exista această soluție, animalele ar muri de sete.

Tot pentru protecția animalelor, grădinile zoologice iau și ele măsuri speciale. Dușuri zilnice cu apă rece, multă înghețată și hrană specială, în care predomină fructele.

Paradisul, în această perioadă fierbinte, e un bar de gheață. Sunt minus 10 grade celsius înauntru și 35 afară.

Într-un spațiu de 120 de metri pătrați sunt 60 de tone de gheață de jur împrejur, inclusiv sculpturi realizate de 8 artiști de prin toate colțurile lumii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite