Europa se relaxează. Italia deschide piețele și parcurile

3 mai 2020, 12:42

Metroul din Milano este pregătit pentru nouă etapă de relaxare, care începe mâine. Au fost amplasate indicatoare pentru distanțare socială iar purtarea de masca va fi obligatorie în mijloacele de transport.

Tot de mâine, italieni vor putea merge din nou la piață, vor putea ieși la plimbare în parcuri și să-și viziteze rudele. Cafenelele și restaurantele se redeschid însă numai pentru livrări.

La fel și în Spania, restaurantele pot servi mâncare doar la pachet. Se redeschid și librăriile și frizeriile dar cu reguli: cu programări și număr limitat de clienți.

n Portugalia a expirat starea de urgență și de luni se redeschid afacerile mici cu o suprafață de până la 200 de metri pătrați, inclusiv magazine, frizerii și librării. Purtarea de masca în transportul public va fi obligatorie.

De mâine se redeschid terasele și restaurantele și în Slovenia, Croația, Serbia și Ungaria, cu excepția celor din Budapesta. Iar în Polonia își reiau activitatea centrele comerciale, hotelurile și unele muzee. În toate aceste țări masca este obligatorie în mijloacele de transport și în magazine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite