Europa se pregătește pentru posibila înrăutățire a pandemiei. Emmanuel Macron: Să nu repetăm erorile din martie

29 august 2020, 15:12

Europenii trebuie să se coordoneze ca să nu repete greșelile de la începutul pandemiei – este apelul lansat de președintele Emmanuel Macron. Dacă vor exista strategii comune, nu se va mai ajunge la paralizarea întregii Europe: „Să nu repetăm erorile din martie. Coordonare înseamnă criterii comune, să ne organizăm bine, ca să nu mai blocăm Europa.”

Și Angela Merkel se declară îngrijorată și face apel la germani să nu lase garda jos: „Trebuie să ne aşteptăm ca lucrurile să se înrăutăţească în lunile următoare, comparativ cu situaţia din vară. Ne-am bucurat de libertate şi de relativă protecţie de la aerosoli pe timpul verii.”

Biologii francezi atrag atenția că testările trebuie făcute chibzuit – în focare și în cazul contactilor direcți ai pozitivilor. Asta pentru că laboranții sunt epuizați, iar reactivii trebuie economisiți.

Emoție în Islanda, unde opinia publică urmărește cu sufletul la gură soarta unui bebeluș de numai o lună, bolnav de COVID. Ambii părinți sunt pozitivi și spun că nu știu de unde s-au infectat, pentru că au stat mai mult în casă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite