Europa se pregătește de al doilea val al pandemiei de coronavirus

15 iulie 2020, 20:51

Intrarea într-o nouă perioadă de izolare a tărilor este exclusă in acest moment, cănd vara si vacanta si-au intrat in drepturi, iar economiile europene sunt vlăguite.

Cresterea numărului de cazuri din tara noastră a determinat din ce in ce mai multe tări să ia masuri de conditionare a deplasarilor romanilor sau chiar interzicere a acestora.

Pana acum peste 20 de state ne-au impus conditii spaciale.

Daca Finlanda sau Malta nu permit deloc accesul romanilor, Austria a suspendat zborurile dinspre Romania, iar Ungaria ne-a inclus in zona Galbena.

Potrivit unui comunicat al MAE persoanele care intra pe teritoriul Ungariei sunt testate la frontiera, iar celor care prezinta simptome nu li se permite intrarea in tara.

De asemenea, Belgia ne-a plasat in zona portocalie, astfel ca romanilor care intra in regat li se recomanda izolarea timpe de 1 zile. Iar lucrurile se pot complica odata cu venirea toamnei.

Temerea cea mare a oficialilor de la Bruxelles este venirea sezonului gripei sezoniere la toamna, cand cele doua virusuri ar putea pune din nou probleme sistemelor sanitare.

Autoritatile incearca prin acest plan de pregatire a valului doi al pandemiei sa evite supraincarcarea sistemelor medicale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite