Europa pregătește ieșirea din izolare. Noua provocare: găsirea unui echilibru între imperativele crizei sanitare și necesitatea revenirii la muncă

Numărul total al infecțiilor cu coronavirus a trecut de două milioane la nivel mondial, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 pe întregul glob se apropie de 128.000. Cele mai afectate țări sunt Statele Unite, Italia, Spania și Franța. Comisia Europeană a dat publicității miercuri un plan de ieșire graduală din izolare și ridicarea restricțiilor în țările membre. O parte dintre țările membre au anunțat deja măsuri de relaxare pentru a reporni economia, chiar dacă încă nu a fost depășită criză sanitară.

15 Aprilie 2020, 20:02 Știrile TVR |

Măsurile de distanțare socială au avut efecte devastatoare asupra economiilor europene, așa că din ce în ce mai multe țări se gândesc să găsească un echilibru între imperativele crizei sanitare și necesitatea revenirii la muncă.

Comisia Europeană a anunțat un set de recomandări pentru a nu se repeta haosul de la intrarea în izolare, când țările și-au închis frontierele în mod unilateral.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că acest set de recomandări nu înseamnă relaxarea la nivel european.

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: "Dacă statele membre încep uşor, pas cu pas, să ridice măsurile, este crucial să notifice acest lucru Comisiei Europene şi ţărilor vecine, ca să nu avem efecte nedorite. De exemplu, nu ne dorim ca prin deschiderea magazinelor de o parte a graniţei să avem deplasări de persoane care să treacă frontiera pentru a profita de această posibilitate de cumpărături. De aceea, trebuie o coordonare excelentă între statele vecine. Vecinii buni vorbesc între ei".

Mai multe țări europene precum Austria, Cehia și Finlanda au anunțat măsuri progresive de ridicare a restricțiilor, prin deschiderea frontierelor și a unora dintre magazine.

De asemenea, Danemarca a decis ca, de astăzi, copiii să se întoarcă în școli, pentru a le permite părinților să reînceapă munca, pentru relansarea economiei.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI