Europa luptă cu coronavirusul

18 noiembrie 2020, 21:14

Cu aproape 14 mii de cazuri de infectări cu coronavirus și peste 400 de decese doar într-o zi, Spania luptă din greu cu al doilea val al pandemiei. Autoritățile din regiunea Madrid au cerut guvernului central să distribuie teste antigen în farmacii, astfel încât până la Crăciun populația să fie testată și să se poată bucura de sărbători. Costurile testărilor ar urma să fie acoperite de autorități.

La italieni, care se confruntă și ei cu un al doilea val pandemic puternic, cu peste 700 de decese într-o singură zi, testările se fac pe scară largă, inclusiv în biserici. Aici comunitatea este cea care plătește pentru testele celor care nu au posibilități.

În ciuda tabloului sumbru, ușor, ușor își face loc și optimismul. Numărul infectărilor zilnice a început să scadă în Cehia, unde acestea au ajuns de la 15 mii la doar 4000, astfel că autoritățile de la Praga au decis să redeschidă școlile, spre bucuria elevilor.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a început să scadă și în Belgia, care a luat măsuri stricte de carantinare.

Acestea încep să dea roade, astfel încât, după o medie de peste 20 de mii de cazuri pe zi, Belgia a raportat doar 2700 de noi infectări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite