Europa League: Dinamo București – Athletic Bilbao 1-1. Meciul a fost în direct la TVR1 și TVR HD

27 iulie 2017, 22:01

Fundașul Aymeric Laporte de la Athletic Bilbao a deschis scorul în min. 21, în urma unui corner. Rivaldinho a egalat în minutul 54 cu un șut de la distanță.

După o primă repriză slabă, Dinamo a arătat o mare schimbare în bine, atât în atac, cât și în apărare, și păstrează unele speranțe de a se califica în play-off-ul competiției. Cu fundașul grec Georgios Katsikas titular în premieră, Dinamo a fost timorată în startul meciului și a avut puțin mingea, fiind masată în apărare și legând rareori mai mult de două pase.

 

(w500) Dinamo - A

Bilbao a fost destul de periculoasă în minutul 5 la o lovitură liberă, apoi Susaeta a fost blocat în minutul 13.

Susținuți tot meciul de un public cald, elevii lui Cosmin Contra nu s-au apropiat de careul advers până la sfârșitul primului sfert de oră.

Oaspeții au controlat centrul terenului și au construit calm. Deschiderea scorului a venit firesc, când fundașul Aymeric Laporte a finalizat din apropiere în minutul 21, cu o lovitură de cap, la un corner.

Dinamo a început să evolueze ceva mai curajos după deschiderea scorului, dar tot echipa spaniolă a fost aproape de gol în minutul 28, prin Raul Garcia.

(w500) Dinamo - A

Athletic, fără să forțeze, a rămas la cârma jocului, însă Dinamo s-a remarcat la acțiunea lui Mahlangu (36). Trei minute mai târziu, gazdele au avut o jumătate de ocazie prin Salomao, iar la una din fazele următoare Mahlangu a trimis mult peste poartă.

Contra a făcut o schimbare ofensivă la pauză, trimițându-l în locul lui Busuladic pe Rivaldinho. Acesta a avut o frumoasă lovitură de cap în minutul 52.

Rivaldinho, unul din remarcații meciului, a egalat după două minute cu un șut de excepție de la circa 30 de metri.

Raul Garcia a fost la un pas să-i aducă din nou în avantaj pe oaspeți (57), apoi Hanca a stopat contraatacul lui Muniain cu prețul unui cartonaș galben (61)

 

(w500) Dinamo - A

 

Arbitrul a anulat pentru ofsaid un gol al dinamovistului Nemec (64). Portarul lui Bilbao a ieșit neinspirat la o fază, dar gazdele nu au profitat (66). Penedo a respins șutul lui Aduriz (69), iar după un minut Bilbao a avut o ocazie uriașă, Nascimento scoțând de pe linia porții execuția lui Muniain.

După o acțiune frumoasă, Dinamo a avut o lovitură liberă în preajma careului advers, șutul lui Hanca lovind zidul (74). A venit rândul lui Dinamo să aibă o ocazie imensă, când Raul Garcia a fost aproape de autogol, dar portarul Herrerin a salvat cu un reflex (76).

Echipa bucureșteană a mai avut emoții la câteva acțiuni ale oaspeților, dar scorul a rămas neschimbat.

 

Dinamo București — Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
Au marcat: Rivaldinho (54), respectiv Aymeric Laporte (21) 
București, Arena Națională, 26.783 spectatori 
Europa League — turul al treilea preliminar (manșa întâi)

Au evoluat echipele: 
Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. José Romera, 5. Ionuț Nedelcearu, 3. Georgios Katsikas, 7. Steliano Filip (căpitan) — 18. May Mahlangu, 6. Azer Busuladic (9. Rivaldinho, 46) — 4. Sergiu Hanca, 24. Filipe Nascimento (15. Paul Anton, 84) , 20. Diogo Salomao — 17. Adam Nemec (10. Juan Albin, 67). Antrenor: Cosmin Contra. 
Rezerve neutilizate: 1. Laurențiu Brănescu — 19. Ionuț Costache, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba. 
Athletic: 13. Iago Herrerin — 18. Oscar de Marcos, 16. Xabier Etxeita, 4. Aymeric Laporte, 24. Mikel Balenziaga — 21. Mikel Vesga, 7. Benat Etxebarria (17. Mikel Rico, 81) — 14. Markel Susaeta (căpitan; 15. Inigo Lekue, 67), 22. Raul Garcia (19. Sabin Merino, 90), 10. Iker Muniain — 20. Aritz Aduriz. Antrenor: Jose Angel Ziganda. 
Rezerve neutilizate: 1. Kepa Arrizabalaga — 2. Eneko Boveda, 6. Mikel San José, 23. Ager Aketxe.

Arbitru: Tore Hansen; arbitri asistenți: Jon-Michael Knutsen, Oystein Ytterland; arbitru de rezervă: Espen Eskaas (toți din Norvegia); observator pentru arbitri: Karen Nalbandian (Armenia); delegat UEFA: Aristeidis Stavropoulos (Grecia) 
Cartonașe galbene: Muniain (30), Filipe Nascimento (34), Romera (49), Rivaldinho (55), Hanca (61), Nedelcearu (90+2)


Returul va avea loc peste o săptămână și va fi transmis în direct la TVR1 și TVR HD.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite