Europa este dată peste cap fie din cauza ninsorilor abundente, fie din cauza vântului foarte puternic

9 ianuarie 2019, 21:00

La poalele Alpilor Austrieci a intervenit armata după ce a nins 24 de ore. Se lucrează contracronometru pentru că ninsoarea s-a transformat în ploaie îngreunând și mai mult stratul de zăpadă de pe acoperișurile caselor.

În mai multe regiuni, în special din estul Austriei, a fost decretată starea de urgență.

Sunt peste 2000 de oameni izolați, fără curent electric, în localitățile de munte, acolo unde și riscul de avalanșe este foarte mare.

Într-un sat din regiunea Salzburg, zăpada a luat-o la vale de pe versanți și a acoperit casele.

Pompierii au descoperit întâmplător, sub troiene, o capră pe care au reușit să o salveze. Sunt zeci de persoane date dispărute pe care militarii și pompierii le caută.

Situație dramatică și în landul Bavaria din Germania, unde mai multe sate au rămas izolate de restul lumii. Organizațiile neguvernamentale au trimis în zonă mai multe transporturi cu alimente de bază, apă și medicamente.

Iarnă grea este și în Balcani. În Bosnia, de exemplu, nu departe de localitatea Banja Luka, un tren care trece printr-o regiune muntoasă a fost aruncat de pe șine de o alunecare de teren. Din fericire nu au fost decât câteva persoane rănite ușor.

Pe tot teritoriul țărilor din fosta Iugoslavie se circulă în condiții de iarnă, iar meteorologii au anunțat câteva zile cu ger năpraznic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă