Europa e sărbătorită astăzi în toate ţările Uniunii

9 mai 2017, 09:28

La 66 de ani de când Robert Schuman a avut viziunea unei Europe Unite și solidare,  proiectul european s-a modificat de mai multe ori, s-a lărgit, s-a modernizat,  ce a rămas neschimbat însă este setul de valori la care aderă membrii Uniunii Europene, statul de drept, libertatea de expresie și toleranța.

Uniunea Europeană traversează o perioadă foarte dificilă, cu Marea Britanie care a decis să părăsească blocul comunitar si cu o lipsa de incredere din ce în ce mai mare în rândurile cetățenilor, care observă că guvernele nu pot rezolva problema refugiaților sau a atentatelor teroriste.

Nu în ultimul rând, ascensiunea curentelor populiste, pune la grea încercare misiunea politicienilor. Pentru a-i sensibiliza pe cetățeni, birocrații de la Bruxelles au deschis Casa istoriei Europei, un muzeu destinat proiectului european.

Toate institutiile europene și-au deschis porțile pentru cetățenii din ce în ce mai sceptici. Românii rămân în continuare în topul entuziasmului pentru construcția europeană, cu un procentaj de peste 60 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă