Europa coronavirus. Mai multe școli au fost închise din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2

12 septembrie 2020, 20:53

În Spania, după prima săptămână, peste 50 de școli au suspendat cursurile în clasele în care s-au depistat cazuri de COVID-19 și au trimis elevii și profesorii acasă, în izolare.

Inclusiv prințesa Leonor , moștenitoarea tronului, care are 14 ani, a intrat de vineri în carantină pentru 14 zile după depistarea unui caz pozitiv printre colegii săi de clasă. Fusese adusă la unitatea privată de învățămînt din Madrid, cu 2 zile înainte, de tatăl său, regele Spaniei.

Italia își va redeschide pe 14 septembrie școlile din majoritatea regiunilor. Guvernul a alocat aproape 3 miliarde de euro în acest scop și a înființat postul de comisar pentru criză Covid.

Autoritățile din Roma și Milano au suplimentat autobuzele și garniturile de metrou.

50% dintre angajații din sistemul de învățămînt au fost testați pentru noul coronavirus. 13.000 de persoane care lucrează în școli au ieșit pozitive la SARS-CoV-2.

În Franța, măștile sunt obligatorii pt copiii peste 11 ani și pentru profesori. Sunt sensuri unice de deplasare pe culoare, în sălile de clasă și cantine.

S-au înregistrat peste 9400 de noi cazuri de contaminare și 40 de decese în ultimele 24 de ore și se fac peste 1 milion de teste, săptămânal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite