Eurodeputatul Siegfried Mureșan cere Comisiei Europene eliminarea accesului companiilor rusești la toate achizițiile publice din Uniunea Europeană

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan
3 martie 2022, 16:50

„Rusia își intensifică agresiunea față de Ucraina. De aceea, este nevoie urgentă să impunem noi sancțiuni economice față de Federația Rusă. În acest context, propun eliminarea de urgență a accesului companiilor rusești la toate achizițiile publice din Uniunea Europeană”, afirmă deputatul european în scrisoarea către președinta Comisiei Europene.

„Conform datelor disponibile în baza de date a Direcției pentru piață internă din Comisia Europeană, într-un singur an, companiile rusești au câștigat peste 20 de contracte publice în Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Țările de Jos și Polonia. Aceste contracte au fost evaluate la peste 150 de milioane de euro.

Și mai îngrijorător este că, în alte state membre, companiile rusești au obținut contracte publice în proiecte de infrastructură-cheie, cum ar fi căile ferate.

Faptul că firmele rusești, inclusiv întreprinderile de stat, pot câștiga în continuare contracte importante și valoroase în întreaga UE este inacceptabil și poate duce la slăbirea măsurilor luate anterior de UE împotriva Rusiei”, a mai spus deputatul european Siegfried Mureșan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite