Eurodeputaţii au aprobat candidatura francezului Thierry Breton pentru postul de comisar european pentru piaţa internă

Parlamentul European
Parlamentul European
14 noiembrie 2019, 19:50

Potrivit unor surse europarlamentare, în favoarea candidaturii lui Breton s-au pronunţat grupurile PPE, S&D, Renew Europe, Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR). Stânga radicală GUE, Verzii şi grupul Identitate şi Democraţie (ID), minoritare, au solicitat clarificări suplimentare în scris.

Acest aviz survine după eşecul înregistrat de Franţa cu candidatura lui Sylvie Goulard.

Thierry Breton, fost preşedinte-director general al grupului de servicii informatice Atos, ar urma să deţină un portofoliu foarte vast, care va acoperi piaţa internă, digitalul, apărarea şi industria spaţială.

La audiere, el a promis că va fi ‘radical’ pentru a evita conflictele de interese cu fosta sa funcţie.

Preşedinţia de la Elysee a salutat ‘o veste foarte bună’, iar Breton a declarat că este ‘nerăbdător să se apuce de muncă pentru a pune în practică viziunea prezentată în faţa Parlamentului European’.

Tot joi a fost validată şi candidatura Adinei Vălean, propunerea României la postul de comisar european pentru transporturi.

În schimb, comisarul desemnat de Ungaria, Oliver Varhelyi, va trebui să răspundă unui set de întrebări scrise ale eurodeputaţilor pentru ca aceştia să-i aprobe numirea în funcţia de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite