Eurodeputații dezbat Acordul Verde. Discuțiile se anunță destul de furtunoase

Parlamentarii europeni își reiau de marți activitatea după sărbătorile de iarnă. Ei s-au reunit la Strasbourg, unde îi așteaptă o agendă încărcată. Care sunt principalele dosare care trebuie discutate ne spune corespondentul nostru, Lucian Pîrvoiu.

14 Ianuarie 2020, 14:50 (actualizat 14 Ianuarie 2020, 15:45) |

Au început discuțiile despre pactul ecologic, Green Dealer, propus de Comisia Europeană. Discuțiile se anunță destul de furtunoase. Țări ca Polonia care își bazează economia pe energia fosilă, vor să fie recompensate și vor o parte cât mai importantă de o mie de miliarde de euro pe care Comisia Europeană a promis că îî va pune la dispoziție pentru țările care vor renunța la acestă energie fosilă.

Sunt probleme și cu cadrul financiar multianual, așa numitul MFF, el trebuia să fie deja votat, pentru ca din 2021 până în 2027 să intre în vigoare. Președinția finlandeză a lăsat un proiect care nu mulțumește deloc țările din est și ar trebui rediscutat sub patronajul președintelui Consiliului European.

De asemenea, președinția croată care tocmai a început să îți exercite acțiunea în UE dorește să deblocheze discuțiile privind extinderea în Balcanii de Vest, discuție blocată actualmente de președintele Emmanuel Macron, însă Croația este conștientă de faptul că intrarea Albaniei și a Macedoniei de Nord în UE este foarte importantă pentru păstrarea păcii și securității într-o zonă care acum nu mai puțin de 25 de ani era într-un război interetnic.

Polonia și Ungaria îngrijorează instituțiile europene astfel că se pun pe tapet în aceste zile activarea articolului 7 împotriva celor două țări.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI