EURO 2020: Cristiano Ronaldo a egalat recordul mondial de goluri internaţionale, cu 109 înscrise pentru Portugalia

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
24 iunie 2021, 09:47

Atacantul lusitan a disputat cu această ocazie a 178-a sa partidă în tricoul selecţionatei lusitane, în care a debutat în anul 2003.

Ronaldo, în vârstă de 36 ani, nu reuşise să înscrie până acum niciun gol în poarta Franţei, în cele şase confruntări precedente. El a punctat miercuri de două ori din penalty, în minutele 31 şi 60, într-o reeditare a finalei EURO 2016, ajutând Portugalia să se califice în optimile de finală ale turneului continental.

Starul portughez, care a fost autorul unei duble şi în partida cu Ungaria (3-0), înainte de a puncta în faţa Germaniei (4-2), este golgheterul la zi de la EURO 2020, cu 5 goluri.

Cu un total de 21 goluri înscrise la Campionatul European şi Cupa Mondială (14 la EURO şi 7 la CM), Cristiano Ronaldo a stabilit un alt record, depăşindu-l totodată pe Michel Platini în ierarhia golgheterilor turneului continental, la care francezul a marcat 9 goluri pe parcursul carierei sale.

Recordul internaţional de goluri atins miercuri reprezintă o nouă performanţă pentru cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, care a cucerit titlul de campion european în 2016 şi trofeul Ligii Naţiunilor în 2019 cu reprezentativa ţării sale.

Cristiano Ronaldo este golgheterul all time al Ligii Campionilor, cu 134 de goluri, iar în acest sezon cel mai bun marcator din Serie A (29 de goluri pentru Juventus Torino), fiind singurul fotbalist care a cucerit titlul de golgheter în trei dintre cele mai puternice ligi din Europa (Anglia, Spania şi Italia).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren