EURO 2020: Boris Johnson nu vrea reducerea numărului de spectatori la meciurile de pe Wembley. Profesor german de virusologie: Ne jucăm cu riscul

Stadionul Wembley | FOTO: Shutterstock
Stadionul Wembley | FOTO: Shutterstock
2 iulie 2021, 18:27

După cum s-a anunţat săptămâna trecută, peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele arenele Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial.

„Desigur, vom urma îndrumările ştiinţifice şi sfaturile dacă vom primi o astfel de sugestie”, a afirmat Johnson, răspunzând unei întrebări la o conferinţă de presă la care s-a aflat alături de cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a spus că este îngrijorată de decizia UEFA de permite creşterea numărului de spectatori pe stadioane.

„Dar în acest moment… poziţia este foarte clară în Marea Britanie, şi anume că avem anumite evenimente pe care le putem organiza într-o manieră foarte atentă şi controlată, cu testarea tuturor celor care merg acolo”, a spus Johnson.

Pe de altă parte, profesorul german de virusologie Ortwin Adams consideră că stadioanele pline de la Campionatul European de Fotbal transmit un mesaj greşit societăţii și avertizează asupra riscului de infectare cu noul coronavirus.

„Ne jucăm cu riscul, în special în ceea ce priveşte două grupuri de persoane: pacienţii care ajung la terapie intensivă cu diagnosticul COVID-19 şi cei care trebuie să aibă grijă de ei”, a declarat Adams pentru ziarul Rheinische Post, potrivit DPA.

În ultimă instanţă, conform virusologului, toată societatea este afectată.

Ortwin Adams se aşteaptă să fie nevoie de monitorizarea atentă a numărului de infecţii cu noul coronavirus pentru mai mulţi ani, în cazul declanşării unor noi valuri epidemice.

„Va continua timp de câţiva ani. Sperăm că intensitatea va fi mai mică şi vor fi necesare mai puţine eforturi în ceea ce priveşte măsurile”, a răspuns Adams la întrebarea cu privire la perioada de timp în care populaţia şi autorităţile trebuie să rămână vigilente în faţa ameninţării pandemice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite