EURO 2020: A doua finalistă este Anglia, după ce a învins cu 2-1 Danemarca

Anglia - Danemarca
Anglia - Danemarca
8 iulie 2021, 12:18

Pe Wembley, Anglia a încasat primul gol în turneul final, de la Damsgaard, din lovitură liberă, după o jumătate de oră. Dar, nici zece minute mai târziu, danezul Kjaer a reluat în propria poartă centrarea lui Saka, și a fost 1-1 la pauză. Partea a doua a rămas intensă, dar fără gol, Kasper Schmeichel a apărat inclusiv un penalty în prelungiri, dar Kane a insistat, a înscris, și Anglia va juca duminică, tot pe Wembley, finala Euro 2020 cu Italia!

Harry Kane (Anglia): „Știm că nu am câștigat încă nimic, dar trebuie să ne bucurăm și de nopți ca acestea. Sunt extrem de mândru să fiu căpitanul echipei. Cu cât se apropie finala, sunt sigur că va crește adrenalina. Va fi o zi specială, sper să fim noi cei învingători și să facem o zi specială pentru fiecare”.

Gareth Southgate, antrenorul selecționatei Angliei: „Danemarca a reușit un turneu foarte bun și astăzi ne-a pus mari probleme. Nu am avut până acum o atmosferă atât de plăcută ca astăzi niciodată. Iar faptul că vom juca finala acasă este un lucru special pentru noi”.

Kasper Hjulmand, antrenorul selecționatei Danemarcei: „Acel penalty … altfel, ar fi fost 1 – 1 și cine știe ce se mai putea întâmpla. Am pierdut inițiativa în repriza secundă și asta ne-a costat. Am jucat pe parcursul turneului cu mult spirit de echipă, acest grup este unul excepțional, dar din păcate suntem dezamăgiți acum”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite