EURO 2020 | Medicii îi vor implanta lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac

Christian Eriksen
Christian Eriksen
17 iunie 2021, 11:59

„După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă u ICD (defibrilator cardiac)”, a declarat joi medicul Morten Boesen.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde se află internat în prezent.

Morten Boesen a adăugat că un astfel de dispozitiv este necesar după un stop provocat de tulburările de ritm cardiac. Unul dintre fotbaliştii prezenţi la EURO 2020, olandezul Danny Blind, evoluează cu un defibrilator intern, care i-a fost implantat anul trecut, după ce s-a prăbuşit pe teren în cursul unui meci amical disputat de echipa sa, Ajax Amsterdam, cu formaţia germană Hertha Berlin.

Danny Blind a fost atât de impresionat de drama suferită de Eriksen, pe care a văzut-o în direct la televizor, încât a luat în calcul să nu joace în meciul dintre Olanda şi Ucraina, disputat duminică seara, după cum a dezvăluit ulterior selecţionerul olandez. Blind a trecut însă peste toate emoţiile şi a evoluat timp de 64 de minute în partida câştigată de olandezi cu scorul de 3-2.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare

Danemarca anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina