Euro 2019. Rezumatele partidelor de miercuri: Spania – Belgia 2-1, Italia – Polonia 0-1

20 iunie 2019, 11:32

ITALIA – POLONIA 0 – 1

La Bologna, echipa ţării gazdă a competiţiei, Italia, a întâlnit Polonia. Azzurinii au dominat, la finalizare au apărut, pe rând, Pellegrini (21), Chiesa (26, 30), Mandragora (31), Mancini (33) sau Barella(34, 38), dar tinerii fotbalişti italieni fie nu au avut suficientă precizie, fie portarul Grabara a reuşit să apere. Şi ocaziile ratate s-au răzbunat cu cinci minute înainte de pauză, când Bielik a deschis scorul din singurul şut pe poartă al polonezilor. După trei minute, Orsolini a înscris pentru gazde, dar golul a fost anulat după verificarea video, pentru ofsaid.

În partea a doua, antrenorul Di Biagio a făcut schimbări ofenisve şi asediul la poarta Poloniei a continuat. Chiesa l-a remarcat încă o dată pe Grabara în minutul 53. Nici Di Marco nu a avut mai mult succes după o oră de joc. Pellegrini a fost cel mai aproape de egalare şi reduta poloneză a rezistat până la sfârşit, echipa fiind, cu şase puncte, foarte aproape de semifinale.

SPANIA – BELGIA 2 – 1

La Regio Emilia, echipele învinse în primul meci din grupa A, Spania şi Belgia, s-au întâlnit în debutul celei de-a doua etape a turneului final european sub 21 de ani. Imediat după un gol al belgienilor anulat corect pentru ofsaid la Lukebakio, în minutul 6, spaniolii au deschis scorul prin Dani Olmo, bine servit de Soler. Belgia a egalat la jumătatea reprizei, după un corner, prin Bornauw (23). Ceballos a avut două şanse succesive de a readuce Spania în avantaj, dar fie bara, în minutul 33, fie portarul de Wolf, două minute mai târziu, au păstrat scorul la pauză egal.

Festivalul ratărilor spaniole a continuat şi în partea a doua; la zece minute după reluare, Ceballos a trimis în bară, apoi Mayoral nu a putut relua în plasă (55). După o oră de joc, acelaşi Ceballos a şutat peste din poziţie bună (61). Nici Junior Firpo nu l-a putut învinge pe portarul belgian, la jumătatea părţii secunde (69). Golul victoriei ibericilor a venit până la urmă în penultimul minut, autor Fornals, intrat pe teren după pauză. Spania – Belgia 2 – 1 şi “Drăcuşorii roşii” ies din cursa calificării în semifinale.

Campionatul European de tineret continuă şi azi la TVR cu două meciuri: de la ora 19:30, pe TVR 2, se joacă Austria –Danemarca, iar de la oara 22:00, la TVR 1 li TVR HD, este Germania-Serbia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite