Euro 2019. Rezumatele partidelor de miercuri: Danemarca – Austria 3-1, Germania – Serbia 6-1

21 iunie 2019, 10:27

Germania – Serbia 6-1

Meciul serii de joi s-a jucat la Triest, unde Germania a avut nevoie de doar un sfert de oră pentru a înscrie în poarta Serbiei prin Richter, ajuns la al treilea său gol la turneul final. La jumătatea reprizei, acelaşi Richter a fost aproape de mărirea avantajului, dar n-a mai reuşit să-l învingă pe Radunovici (22). Apoi a devenit servant, pasându-i lui Waldschimdt, pentru 2-0 după o jumătate de oră de joc. Şi tot Waldschmidt, cinci minute mai târziu, a făcut dubla, ducând scorul la pauză la 3-0 pentru elevii lui Stefan Kuntz. Putea fi chiar mai mult, dar Oztunali a trimis în transversală în minutul 42.

Avantajul germanilor a continuat să crească în partea a doua, minutul 69, când Dahoud a trimis o torpilă imparabilă, şi în minutul 80, când Waldschmidt a completat hattrickul. La intervenţia lui Dahoud asupra lui Randjelovici, arbitrul român Istvan Kovacs a dictat penalty-ul din care Jivkovici a înscris golul de onorare al Serbiei în minutul 85. Şi a mai fost timp pentru un gol „a la Del Piero” al lui Maier. Scor final 6-1, şi campioana en-titre e practic calificată în semifinale.

Danemarca – Austria 3-1


Danemarca şi-a revenit rapid după eșecul cu Germania. Elevii lui Niels Frederiksen au învins Austria cu 3-1 şi au urcat pe locul secund în Grupa B.

Danemarca şi Austria au deschis, la Udine, etapa a doua din grupa B a turneului final. Pe Stadio Friuli, după o jumătate de repriză dominată de austrieci, danezii au avut o dublă ocazie uriaşă în minutul 27, când Skov a trimis în bară, apoi Kristensen a reluat alături, anunţând parcă deschiderea scorului, reuşită de Maehle, pe contraatac în minutul 33.

1-0 la pauză, dar austriecii au egalat imediat după reluare, în minutul 47, când Horvath a executat un corner, iar Lienhart l-a învins pe Iversen pentru 1-1.

Danezii au revenit în atac şi, după o oră de joc, Wind a reluat cu capul în transversala porţii lui Schlager. Bruun Larsen a scăpat şi a înscris în minutul 69, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Imediat, la cealaltă poartă, Nelsson l-a agăţat pe Horvath în careu, dar Iversen a apărat lovitura de la 11 metri executată de Baumgartner. Iar cu un sfert de oră înainte de final, Maehle a devenit eroul danezilor, înscriind din nou în poarta lui Schlager (76). Iar scorul final a fost stabilit de Olsen, pe contraatac, în ultimul minut al timpului suplimentar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite